marți, 15 iunie 2010

FIMUL CEL MAI RASPANDIT DIN INTREAGA LUME DESPRE ISUS

„ISUS" este filmul cu cea mai largă traducere şi distribuţie din întreaga istorie. Motivul succesului lui pare a fi caracterul autentic, acurateţea şi atenţia deosebită acordată detaliilor.

Evanghelia după Luca, parte din Sfânta Scriptură, sau Biblie, a fost aleasă ca text de bază pentru dialogul şi acţiunea filmului. Au urmat cinci ani de pregătire şi cercetări minuţioase, înainte de a se fi început filmările, în locurile originare din Israel. Au fost consultaţi cercetători, arheologi, istorici şi teologi. Ateliere speciale au lucrat la reconstituirea de ceramică, unelte şi îmbrăcăminte asemenea celor din primul veac.

, JJorim să producem o dramatizare a vieţii unui om adevărat, care a trăit acum 2000 de ani — a spus Paul Eshleman, directorul de distribuţie mondială a filmului „ISUS". „Isus a lucrat cu mâinile Lui, a trăit printre oameni, a mâncat aceeaşi hrană ca şi ei şi le-a cunoscut durerea. Am vrut să producem un film, care să-i ajute pe cei ce-1 vor viziona, să-L înţeleagă mai bine pe acest Om, care a schimbat cursul istoriei şi continuă şi azi să transforme vieţile oamenilor, Omul-Dumnezeu, Isus din Nazaret".

Alegerea actorilor pentru această dramatizare a vieţii lui Isus a presu­pus o căutare intensă, mai ales pentru actorul care urma să joace rolul lui Isus. Pentru a avea figuri cât mai autentice, cei 45 de actori din rolurile Principale, cât şi cei peste 5000 de figuranţi, au fost recrutaţi din rândul P°Pulaţiei Orientului Apropiat.

Rolul principal, al lui Isus, i-a fost încredinţat lui Brian Deacon, un a«or englez de prestigiu al Companiei Royal Shakespeare. Deacon a fost j»es din aproximativ 1000 de actori, datorită felului simplu, dar plin de ^erenţă, cu care a reuşit să portretizeze istoria vieţii lui Isus, aşa cum

Până în prezent, filmul „ISUS" a fost tradus în 175 de vizionat de peste 425 de milioane de oameni din întreaga lume.

Producerea lui a fost iniţiată şi finanţată de către Campus Crusad Christ International. Producătorul filmului este John Heyman, laur * Festivalului de Film de la Cannes. Compania Warner Broth63*^ coordonat premiera filmului în cinematografele din Statele Unite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu